Hardlopen in Apeldoorn? Kom een hardlooptraining mee doen bij Roy Bootcamp

Wil je beginnen met hardlopen in Apeldoorn? Heb je al een goede hardloopconditie, maar wil je wat meer uitdaging en plezier in het hardlopen? Kom dan hardlopen in Apeldoorn bij Roy Bootcamp.

 

Hardlopen in Apeldoorn? Leer goed hardlopen met de hardlooptrainingen van Roy Bootcamp

 

Ervaring van anderen

Referentie

Leerzaam, motiverend en gewoon heel leuk.

“Hardlooptraining bij Roy Bootcamp: leerzaam, motiverend en gewoon heel leuk. Goede uitleg over warming-up, techniek en het nut daar van. Gerichte, gevarieerde oefeningen en fijne aanwijzingen & tips maar ook ruimte om vragen te stellen of feedback te vragen op je looptechniek/-stijl. En het trainen in een groep (en support via de groeps WhatsApp) is sowieso heel motiverend. Mijn persoonlijke doelen waren om de 10 Engelse mijlen tijdens de Midwintermarathon in Apeldoorn te kunnen lopen én om technisch beter te leren lopen. Zodat ik niet alleen nu maar hopelijk nog héél lang met veel plezier hardloop.”

Jobke | februari 2020
Over: Hardlopen Apeldoorn
Review via: Webstie
Waardering:

Waarom hardlopen in Apeldoorn bij Roy Bootcamp?

Hardlopen is een technische sport: als je sneller of efficiënter wilt lopen of hardlopen is het goed om naar je loopstijl te kijken. Iedereen heeft op zijn manier lopen en hardlopen aangeleerd. Met de hardlooptrainingen in Apeldoorn van Roy Bootcamp kun je dit bijstellen. Er bestaat niet zoiets als één looptechniek, maar er zijn vaak heel wat punten waar je op kunt letten. De professionele hardlooptrainers van Roy Bootcamp letten op al die punten en begeleiden jou tijdens een van de hardloopcursussen, zodat jij een betere hardloper wordt. Daarom kom je hardlopen in Apeldoorn bij Roy Bootcamp

Hardlooptraining in Apeldoorn

Waarom is een goede hardlooplooptechniek belangrijk?

Een goede hardlooptechniek is belangrijk omdat het bijdraagt aan je efficiëntie. Hoe efficiënter je loopt, hoe meer snelheid je kunt maken met dezelfde hoeveelheid energie. Ook is het mogelijk om dan langere afstanden af te leggen.

De basisvoorwaarden als kracht, beweeglijkheid, uithoudingsvermogen en coördinatie zijn eigenlijk nog belangrijker dan looptechniek. Wanneer dit op orde is gaat het werken aan je techniek ook makkelijker. Bijvoorbeeld een minder ontwikkelde core zorgt er bijvoorbeeld voor dat het moeilijker wordt om een goede romphouding en bekkenstand aan te houden.

Hardlooptechniek aanleren Apeldoorn

Kan iedereen hardlopen?

Ja en nee. Het aller belangrijkste is dat je naar je lichaam luistert. Je moet plezier in het hardlopen hebben. Voor beginnende hardlopers is het aan te raden om begeleiding te zoeken. Hardlopen wordt vaak onderschat. De mensen onderschatten vaak de belastbaarheid van de spieren en de pezen en het opbouwen van je conditie. Voor beginnende hardlopers is het dan ook aan te raden om een beginnerscursus hardlopen te volgen, zodat je goed begeleid sterker wordt.

Bouw het hardlopen rustig op

Als je begint met hardlopen op straat vraag je veel van je lichaam. Je lichaam krijgt plotseling veel schokken te verduren en je conditie wordt op de proef gesteld. Je spieren en pezen moeten wennen aan deze belasting. Neem de tijd om je lichaam langzaam te laten wennen aan de veranderingen. Je conditie gaat sneller vooruit dan de kracht in je spieren en pezen. Luister dus goed naar je lichaam en geef de spieren en pezen ook de kans om te wennen aan de nieuwe belasting.
Heb je veel overgewicht? Hoe meer overgewicht hoe meer belasting op je spieren en pezen. Overweeg dan eerst wat kilo’s kwijt te raken met bijvoorbeeld het Train je Fit programma. Dit is een ideaal programma om je conditie en kracht op een gecontroleerde manier onder provisionele begeleiding op te bouwen.

Hardlooptraining goed opbouwen

Je hoeft niet alleen hard te lopen

Leg de lat niet te hoog voor jezelf en luister naar je lichaam. Zodra je tijdens het hardlopen merkt dat je niet verder kunt, doe je er goed aan om een stukje te wandelen. Je hoeft niet alleen maar te rennen. Sta jezelf toe om af en toe op adem te komen.

Hardlopen in Apeldoorn

Doe mee aan een hardlooptraining bij Roy Bootcamp in Apeldoorn

Wil je ook mee doen aan een hardlooptraining bij Roy Bootcamp waar je veel leert en waar je de rest van je hardloopcarrière wat aan hebt. Ben je opzoek naar een hardlooptechniek training of wil je trainen voor de 8 of 16 van Apeldoorn. Geef je dan op voor een van de hardloopcursussen. En wat is er nou gezelliger dan met anderen samen in een groep weken aan je techniek of je conditie.