Visie & Missie

In een samenleving waarin we allemaal beweging tekort komen is een levensstijl waarin je actiever bent hard nodig. Het is een uitdaging om jezelf te motiveren om in het dagelijks leven meer te bewegen. Daarnaast zijn we steeds meer op zoek naar manieren om onszelf te ontplooien. Dus willen we betalen voor onze gezondheid, niet betalen mét onze gezondheid.

 

We betalen met onze gezondheid

Op kantoor of ander werk zitten we dag in dag uit stil of doen we teveel dezelfde bewegingen. We eten daarnaast bewerkt voedsel en de juiste voedingskeuze maken wordt ons niet makkelijk gemaakt. Dit moet anders, want het is bevrijdend voor je lichaam om alle spieren te gebruiken en je krijgt er ook een actievere geest van.

Roy wilt dat iedereen in Nederland elke dag kiest voor bewegen

De beweegcultuur als mindset
Bewegen was vroeger heel normaal, sterker nog, het zat écht in ons systeem. Onze samenleving ziet er tegenwoordig heel anders uit dan 50 jaar geleden want we hoeven steeds minder te bewegen om onszelf in basisbehoeften te voorzien. De kruidenier, de slager en de bakker zitten tegenwoordig in 1 gebouw en dat gebouw is ook nog eens om de hoek. We hebben robotstofzuigers, zelfrijdende grasmaaiers en laten boodschappen bezorgen. In de huidige welvaartsmaatschappij is bewegen bijna een luxevoorziening geworden.

We bewegen zo weinig dat we betalen om op een fietsje te zitten in een sportschool die niet eens vooruit gaat. Met als gevolg dat we meer binnen zitten en gewend raken aan het bankhangen en bureauzitten. De beschikbaarheid van gemaksproducten en bewerkt voedsel maakt het ook nog eens lastig om het juiste dieet te volgen. Kortom, het zou gemakkelijker moeten zijn om gezonder te leven maar de welvaart maakt ons welzijn juist ongezonder. Daarom zetten wij in op een mindset die er voor zorgt dat Nederlanders elke dag bewust kiezen voor beweging.

Een actieve samenleving
Daarom willen wij die mentale en fysieke gezondheid beiden stimuleren. En op wat voor manier beter dan jezelf helemaal uit je comfortzone halen. Dit kun je doen door te trainen op andere plekken, maar nog beter is om jezelf helemaal in het diepe te gooien in een nieuwe omgeving. De natuur brengt deze prikkels met zich mee. Sterker nog, met de juiste begeleiding train je je lichaam en geest om nieuwe uitdagingen met open armen aan te gaan. Dat betekent uiteindelijk dat je met plezier kiest voor actief leven, dus is een beweegcultuur je eerste keus!

Daarom wil Roy de beweegcultuur verankeren in de Nederlandse levensstijl

Binnen 30 jaar is de beweegcultuur helemaal verankerd in onze Nederlandse levensstijl. Dat is onze missie en daarom gaan wij samen buiten sporten. De combinatie van natuur en trainen laten ons zien dat alles nog mogelijk is en dat persoonlijke grenzen altijd verlegd kunnen worden. Van binnen naar buiten gaan en de motivatie vinden in onszelf om actief te zijn.

Op deze manier krijg je meer gedaan, je kunt écht de dag plukken. Sporten is geen verplichting maar een verlichting. Je richt je leven zo in zodat je actief blijft. Het helpt je hoofd op orde te krijgen en je kunt je andere taken even laten voor wat het is. Je staat vanzelf op wanneer je even gezeten hebt om je benen te strekken, de mindstate zorgt voor je gezondheid. Het zien dat bewegen voor je plezier is en dat een actieve geest bijdraagt aan een gelukkig leven. Dat is nou een beweegcultuur.